Petar Grašo s pjesmom "Jel' ti reka 'ko" u finalu Cesarice

Saznali smo i posljednji mjesečni hit iz 2021. godine koji ulazi u veliko finale nagrade Cesarica!

U konkurenciji za Hit prosinca bile su pjesme: "Čuvam misto" u izvedbi Marka Škugora, "Jel' ti reka 'ko" koju izvodi Petar Grašo, "Nova godina nije se dogodila" u izvedbi Vatre, "Pamtim" koju izvodi Nina Badrić te pjesma "Plači mila" u izvedbi Albine.

Za nagradu publike za hit godine nominirana je pjesma "Jel' ti reka 'ko" koji izvodi Petar Grašo.

Petar Grašo napokon je predstavio dugoočekivani singl “Jel’ ti reka ‘ko”. Radi se o  mediteranskoj baladi s upečatljivom Grašinom interpretacijom. Pjesma je nastala u studiju Tomislava Mrduljaša, glazbu potpisuje Tonči Huljić, a autori teksta su Vjekoslava Huljić i Petar Grašo.

“Dali smo si vremena i dugo smo radili na osmišljavanju aranžmana pjesme “Jel’ ti reka ‘ko” jer nisam htio izgubiti tu emociju koja se dogodila kad mi je Tonči Huljić prvi put odsvirao pjesmu”, ispričao je Grašo.

Finalno glasovanje za Cesaricu - hit godine počinje u petak, 7. siječnja.

 

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već petu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

 Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

 

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica