Image

Glazbenici se ujedinjuju u projektu #Odsobedosobe !

Kao odgovor na globalnu situaciju s Corona virusom, Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List odlučili su ujediniti glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe.

S obzirom na situaciju koja onemogućava hrvatskim glazbenicima, autorima i izvođačima da rade svoj posao, Unison i Večernji List pozvali su ih da iz svoje sobe, situaciji u inat, snime video izvedbe svojih pjesama. Ideja je uključiti još više glazbenika i njihovih pjesama na jednom mjestu. Kada sve ovo prođe, ostat će nam svima lijepa arhiva “sobnih” izvedbi spojenih u jedan zajednički projekt - #Odsobedosobe.

Unison je do srpnja 2020. prikupio, obradio i distribuirao svojim partnerima preko 50 glazbenih izvedbi u formatu #OdSobeDoSobe. Večernji List je tri puta tjedno, počevši od 23. ožujka u 18h objavljivao po jednu video izvedbu s YouTube kanala Unisona. Partner je i HRT koji je također u emisiji POPROCK.HR emitirao tri puta tjedno jednu od izvedbi te CMC televizija na kojoj ćete također moći vidjeti i čuti hrvatske glazbenike iz njihovih soba, a u sklopu projekta #Odsobedosobe. Mediji koji su se također priključili ovoj inicijativi su portali Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr  i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Sve glazbene izvedbe u projektu #OdSobeDoSobe možete pogledati OVDJE.

Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu, i to #Odsobedosobe.