Porin

Image
Image

Glazbena nagrada Porin najprestižnija je glazbena nagrada u Republici Hrvatskoj koja iz godine u godinu pobuđuje veliko zanimanje javnosti, okuplja najbolje autore i istaknute glazbene zvijezde te pridonosi kvaliteti glazbenog izričaja u našoj zemlji.

Dodjeljuje se za najbolja izdanja u hrvatskoj glazbenoj produkciji protekle godine te objedinjuje nominirane predstavnike svih glazbenih žanrova, od zabavne glazbe, popa i rocka, alternativne i klupske preko tamburaške. klapske i folklorne glazbe, etna, duhovne i instrumentalne glazbe do jazza i klasične glazbe.

Biračko tijelo Porina čine profesionalni glazbenici, skladatelji, glazbeni urednici, glazbeni producenti, aranžeri, ton majstori, glazbeni pisci i kritičari, a glazbenicima je posebno važna činjenica da je to strukovna nagrada, budući da stručno biračko tijelo bira najbolje među sobom.

Pripreme za manifestaciju kreću u listopadu, a glasanja za prijedloge nominacije te nominacije se odvijaju od siječnja do ožujka. Osim završne manifestacije u tjednu Porina se održava niz događanja, medijskih nastupa, izložbi, književnih i filmskih događanja, koncerata, promocija i press konferencija. Manifestacija završava velikim glazbeno-scenskim programom u odličnoj produkciji, pred posjetiteljima i uz izravan prijenos na prvom programu HTV-a.

www.porin.org

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

MG

Facebook objave