#ODBORADOBORA – KLAPA LUKA!

Novi #OdGradaDoGrada!

Ovotjedno Božićno izdanje projekta #OdBoraDoBora donosi nam – klapa Luka!

Na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista pogledajte i poslušajte pjesme – Tri kralja jahahu, Rodija se Bog i čovik i Kad se Isus ditić u Betlem porodi.

Malo se koja klapa može pohvaliti s 35 godina umjetničkog djelovanja i stvaranja, a klapa Luka je upravo ta! Još kad dodamo činjenicu da se radi o ženskoj klapi i dobitnicama Porina za albume Zbog ljubavi i Rodija se Bog i čovik, jasno je zašto su vrijedne poštovanja i upravo one idealne za provesti nas „od bora do bora“ u ove blagdanske dane.

Projekt prvotno nazvan #OdGradaDoGrada a sada #OdBoraDoBora krenuo je na samom početku pandemije COVID-19, kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da klapu Luka, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje Trend Tv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.