Poznati remikseri dali su si oduška i smiksali žestoku konkurenciju za nagradu Elector!

Kako bi zaista okupili najbolje od domaće elektroničke glazbene scene, organizatori nagrade Elector pažljivo su birali termine kategorija. Remiks godine kategorija je u kojoj se bira najznačajniji remiks nekog glazbenog djela domaćeg ili stranog autora objavljenog te medijski prisutnog unutar izbornog razdoblja, bez obzira na jezik stihova te nalazi li se ta pjesma na nosaču zvuka objavljenom unutar izbornog razdoblja ili naknadno, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Hrvatske. U konkurenciju ulaze glazbena djela u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te remiksevi u vlastitom izdanju.

Pred žirijem sastavljenim od 20 novinara relevantnih domaćih medija koji prate elektroničku scenu nije bio lak zadatak, a tri remiksa dobila su čast natjecati se za najbolji u protekloj godini.

Nagrađivani producent Andrea Ljekaj remiksirao je "The First Song" hvaljene Je Veux, koja je albumom "I Glow" pomela konkurenciju na najvažnijim prošlogodišnjih nagradama Rock&Off i Porin. Andrea i Željka Veverec su već ranije surađivali na zajedničkim projektima, a glazbenica je bila oduševljena što se producentu svidjela upravo pjesma "The First Song". Andrea Ljekaj je svoje glazbeno putovanje započeo prije više od deset godina, a tijekom bogate karijere svirao je na glazbenim eventima od Londona do Dubaija.

Legendarni engleski jungle/dnb producent Ed Solo angažirao je Filipa Motovunskog da obradi kultnu dub pjesmu "Dubbing With The Observer" koju potpisuju King Tubby & The Observer All Stars. Upravo taj remiks ostavio je poveći trag na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni u protekloj godini, a to je prepoznao i žiri nagrade Elector. Filip Motovunski je dobro poznati domaći drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu, nakon čega se bacio u produkciju jungle/dnb traka po čemu je danas globalno prepoznatljiv.

Kultno ime domaće elektroničke scene, Petar Dundov, zasluženo je dobio tri nominacije za prvi Elector, a natječe se i u konkurenciji za DJ-a godine, kojeg bira publika. Statua Remiksa godine mogla bi doći u njegove ruke zahvaljujući remiksu Demianove trake "Robert's Melancholia". Nakon što je remiks ugledao svjetlo dana u studenom prošle godine, svi su se raspisali kako je u originalu pjesma atmosferična te je jedan od onih singlova koji vam nikada ne dosade, a Petar Dundov je bio savršen izbor za podizanje tog zvuka na novi nivo. Stvar traje gotovo devet minuta, no po mnogima, radi se o devet minuta čiste sreće.

Koliko su bili sretni producenti nominirani u kategoriji Remiks godine saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U tijeku je i glasovanje za DJ-a godine nagrade Elector! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan, Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.