DOMAĆIN DANAŠNJEG IZDANJA #ODSOBEDOSOBE – KLAPA TROGIR!

Klapa Trogir u #OdSobeDoSobe!

Zagreb, 15. lipnja 2020. – Na početku tjedna stiže nam još jedno izdanje projekta #OdSobeDoSobe. Večeras u 18h na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg Lista poslušajte Klapu Trogir i pjesmu Zaspalo je siroče.

Klapa Trogir postoji već 55 godina, najprije kao Trogirska „Grupa Dalmatinaca“, a zatim kao – klapa Trogir. U svojoj karijeri dugoj više od pola stoljeća, redovito su osvajali nagrade na Festivalu klapa u Omišu. Prošle godine Klapa Trogir objavila je album pod nazivom Staro vino/Zagubljena traka, na kojem se nalazi 14 napjeva. Osim 13 narodnih pjesama u obradi Ljube StipišićaSilvija Bombardellija i Eduarda Tudora, na albumu se nalazi i bonus pjesma, odnosno naslovna pjesma albuma - Staro vino, koju je klapa izvela 1980. na Splitskom festivalu.

Klikom na fotografiju otvarate playlistu svih dosadašnjih nastupa u #OdSobeDoSobe

Projekt #OdSobeDoSobe započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Klapu Trogir, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

Pozivamo sve koji vole Rock&Off glazbu da slušaju Rock&Off internet radio koji emitira 24 sata dnevno / 7 dana tjedno samo hrvatsku rock&off glazbu! Osim na ovom LINKU, možete ga slušati na Iskon TV-u te aplikaciji Slooshaj.