Svečani koncert prvonagrađenih 10. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

U četvrtak 13. listopada 2022. s početkom u 19:30 sati u KD Vatroslava Lisinskog, održat će se Svečani koncert prvonagrađenih jubilarnog 10. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Kategorije natjecanja bile su solo pjevanje, klavir, truba, rog, trombon i tuba. Na Svečanom koncertu nastupit će trojica mladih glazbenika koji su prema odluci žirija bili najbolji i osvojili prve nagrade. To su trombonist Mario Janković, tenor Filip Filipović i pijanist Jan Niković. Uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Ivana Huta izvest će Koncert za trombon i orkestar Launy Grøndahl, odabrane arije iz opera W. A. Mozarta, P. I. Čajkovskog, S. Gastaldona i G. Verdija te jedan od najpopularnijih klavirskih koncerata 1. klavirski koncert u b-molu P. I. Čajkovskog.

Ulaz na koncert je slobodan, a svoje ulaznice možete preuzeti na blagajni KD V. Lisinskog.

Ovim koncertom ujedno najavljujemo i 11. Natjecanje Papandopulo koje će se održati od 5. do 9. veljače 2023. u kategorijama gitara, čembalo i orgulje te kao novost u komornim sastavima koji uključuju gitaru, čembalo i orgulje.

Svi prijavljeni kandidati sudjeluju i u natjecanju za nagradu publike pod nazivom Virtualni uzmah.

Prijave su otvorene do 30. listopada a više informacija, prijavnicu kao i dosadašnje dobitnike nagrada i njihove snimke možete pogledati na stranici natjecanja www.natjecanje-papandopulo.org

 

Natjecanje se održava u organizaciji UNISON-a hrvatskog glazbenog saveza uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu Zagreba i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.