SANDI CENOV: U vrijeme rata se sviralo, pjevalo, sad ne znamo smijemo li, zbunjeni smo

Zagreb, 10. kolovoza 2020. – PopRock.hr ovaj tjedan nam svaki radni dan točno u 19:30h na HTV2 donosi puno noviteta i gostovanja. 

Nasuprot Tamare Loos sjeli su: Bojan Jambrošić, Sandi Cenov, CAMBI, Mrle i Ivana Kindl

Bojan Jambrošić predstavio je odmah na početku tjedna u PopRock.hr-u svoju novu pjesmu Sve boje koju je napravio u suradnji s Mikijem Solusom. „Spojili su nas u Dallasu i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Puno je napravio i Mario Huljev koji je napravio glazbu, Miki tekst i sve se lijepo poklopilo“, opisao je Bojan nastajanje pjesme. „Snimili smo ju taman prije zloglasne karantene i imali smo spremnu pjesmu nakon svega. Spot je karantenski, sve sam snimao doma u svojoj sobi, sa svojom kamerom u svoja četiri zida“, rekao je Bojan Jambrošić. Osim o novoj pjesmi, Bojan je otkrio sve o dječjem mjuziklu Mi o vuku za koji je radio glazbu. „To je jedan prekrasan dječji mjuzikl. Manuela Svorcan i ja smo glavni protagonisti, ona je Crvenkapica, a ja sam vuk“. 

Sandi Cenov ispričao je gledateljima kako je nastala njegova nova pjesma Naša mala tajna: „To je specifična pjesma nastala iz inata iako se u njoj ne čuje da je iz inata. Nastala je za vrijeme najgoreg lockdowna, pa sam rekao da ću baš sada iz inata napraviti najveseliju pjesmu ikad. Uspjeli smo je nekako snimiti u tom vremenu i u mojoj glavi je to podsjetnik na one grozne dane. Plesni zbor Zagrepčanke i dečki su dodatno uljepšali cijelu stvar“. Na pitanje kako je provodio vrijeme u karanteni, Sandi odgovara: „Nije mi bilo baš grozno, zato je i nastala pjesma, imao sam obitelj svoju uz sebe, spavali smo svi stisnuti radi dimnjaka koji nam je prijetio da će se urušiti nakon potresa. Izuzev toga, bilo nam je predivno doma. Jedina stvar koja me mučila je bila neizvjesnost. To me mučilo, ne trenutna situacija. Tu smo, zdravi smo Bogu hvala, jedino pitanje je bilo – do kad će to sve trajati. Čak se u vrijeme rata sviralo, pjevalo, a sad ne znamo je smijemo, zbunjeni smo“.

Jure Nikolić iz CAMBIa po prvi put je u studiju PopRock.hr-a i najavio je novu pjesmu, obradu Oceani ljubavi koju su snimili s Nenom Belanom. „Nama je ta pjesma čim je izašla, prije 10 godina, sjela na prvu. Uvijek smo imali želju obraditi ju na svoj način i došlo je vrijeme, drago mi je da se poklopilo da je to u suradnju s Nenom. Nazvali smo menadžera i rekli mu da izgnjavi Nenu. Pristao je iz prve“, šaljivo je opisao Jure Nikolić. Na pitanje kako je došlo do rebrandinga, Jure odgovara: „Mi smo i dalje CAMBI, nismo više klapa Cambi Split, sad smo samo CAMBI. Razlika je u vizualnom i zvukovnom identitetu. Sad smo bend s osam vokala, 4 lead vokala i prateći bend od 4 vokala. I zvukovno smo otišli u moderniji đir, pristupačnije mlađoj publici. Plan je napraviti album suradnji, ne moraju biti sve obrade poput Zovem prijatelje moje i Oceani ljubavi, bit će i autorskih. Želja nam je da izađe u prvoj polovici iduće godine“.

U studio PopRock.hr-a ovaj tjedan dolazi i Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3. Tamari je ispričao sve o zvučnom karburatoru: „Riječ je o stroju o kojem sam već dosta pričao i u ovom trenutku smo došli do arhitektonskog rješenja. Miroslav Raić i Mario Račić su napravili rješenje. To je u stvari jedan paviljon u obliku srca u kojem se nalazi taj stroj. Paviljon je u obliku srca jer predstavlja srce grada, u ovom slučaju grada Rijeke. To srce prikuplja sve vibracije koje se u datom trenutku nalaze u Rijeci – promet, industrija, ljudi. To se prikuplja pomoću mikrofona u srce, a srce ima pola milijuna optičkih vlakana i kako taj zvuk vibrira tako i to srce mijenja boju. To je zapravo zvuk Rijeke“. Na pitanje koliko je dugo trajala izrada cijelog projekta, Mrle odgovara: „Jedno dvije, tri godine smo mi to ispitivali, radili, eksperimentirali, nabavljali ogromne bačve s morem, pa trpali unutra cijevi, male pumpice, pa kompjutorski tjerali vodu s tim pumpicama“. Mrle je otkrio i tko mu je bio najveća podrška: „Svakako moja žena, Ivanka Mazurkijević. Kad sam snimio taj zvuk, nisam znao što s tim. I kad sam njoj to pustio, počela je pjevati. Tako da smo nas dvoje odmah oko tog zvuka napravili jednu lijepu pjesmu Sailor, o riječkom mornaru. Onda je nastao album Sailor, zatim i festival Sailor“. Mrle je opisao i kako je nastao spot za pjesmu Seagull: „Nazvao me naš prijatelj Romano Grozić, veliki fotograf i dizajner i rekao da mu je dosadno, da želi da napravimo spot. Rekao je da će on režirati putem skypea, a mi ćemo snimati s iPhone-om. Tražili smo zelenu pozadinu, nismo to mogli naći, pa smo se na kraju sjetili da nam je cijeli wc potpuno zelen. Spustili smo dasku, sjeli na školjku i snimili spot“.

Na samom kraju tjedna, u studio stiže i Ivana Kindl. Predstavila je svoju novu pjesmu Divovi ljubavi: „Malo sam istraživala grče i rimske mitologije i tako su te tri božice ljubavi završile u pjesmi. Alen Križaj i ja smo radili pjesmu. Dalibor Barić je radio spot, rekla sam mu evo ti tekst, tema, groove. On je na kraju smislio street junakinju i spot je ispao super“. Na pitanje što s albumom, Ivana kaže: „Sad je ta korona, stvarno ne znam. Već dugo traje snimanje, ne znam sad da li je pametno objavljivati album. Ono što je sigurno da će to biti jako dobar album“. Ivana Kindl najavila je i šestu sezonu show-a Zvijezde pjevaju: „Fora mi je taj show, 12 godina sam u tome, mislim da ću s ovom sezonom dati svoj maksimum“.

U PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i nove pjesme Klape Munita, Matije Vuice, Miazme i Lee Mijatović, Livija Beraka, Eco Tripa; a gledamo i novi spot Letećeg Odreda, Zsa Zse i Hiljsona Mandele, Noe, Mašinka i Matije. Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

goo.gl/p0FFKo