Počeo je Rock&Off tour 2024. - IDEM u odličnoj atmosferi rasplesao Kuću Klajn!

 IDEMovim nastupom u Klanjcu ispred Kuće Klajn započela je Rock&Off turneja na kojoj nastupaju svi izvođači nominirani u kategoriji „Veliki prasak godine“ na ovogodišnjoj nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off. Nastupi će se održati po većinom manjim gradovima u Hrvatskoj, koji imaju lokalnu infrastrukturu podržavanja Rock&Off glazbe.

Čast probiti led ove je subote imao ovogodišnji trostruki dobitnik nagrade Rock&Off - Antun Aleksa, poznatiji kao IDEM. Dugogodišnji akter domaće alternativne scene, član bendova Porto Morto i Trophy Jump te član Jeboton kolektiva, nastupio je u sklopu programa otvorenja “Dobro došli kući” u novoobnovljenoj Kući Klajn. IDEM je uz pomoć Voade, predstavio gotovo sve pjesme s hvaljenog albuma "Poyy", kao i par novih s drugog albuma u najavi "CIAO" te rasplesao stotinjak posjetitelja.  

IDEM, Foto: Nina Đurđević

"Bio sam u kući Klajn već po zimi s ekipom iz plesnog kolektiva Škvadra. Tad sam se zaljubio u mjesto i bilo mi je jako drago da sam imao prilike započeti Rock&Off turneju baš tamo jer se želim tamo vraćati što češće. Ovo je bila super prilika da malo posjetim ekipu i svi skupa uživamo u njihovom predivnom ambijentu" rekao je Antun. Ovo mu nije jedina stanica u sklopu Rock&Off turneje jer će u srpnju nastupiti na CineHill Festivalu u Delnicama.

"Ovo je prvi put da je Rock&Off turneja posjetila Klanjec, a sudeći prema ovom koncertu, zasigurno ne i zadnji. Hvala ekipi iz Kuće Klajn, svim posjetiteljima kao i Antunu na otvaranju ove turneje. Veselimo se i vidimo na idućim koncertima diljem Hrvatske", rekli su organizatori Rock&Off turneje.

 IDEM, Foto: Nina Đurđević

"Cilj turneje je omogućiti i pojačati koncertne aktivnosti "Rock&Off" glazbenika koji su "najjače prasnuli" u prethodnoj godini i tako pomoći njihovoj medijskoj promociji, kao i potaknuti daljnji razvoj nezavisne glazbene scene, uz naglasak na obogaćivanje kulturnog programa u manjim sredinama Republike Hrvatske“, rekao je voditelj projekta Davor Drezga.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH i pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja, a organizator je Unison - Hrvatski glazbeni savez.