Nominacije za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector saznat ćemo 14. siječnja!

Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine kategorije su u kojima će se dodijeliti statua nagrade ELECTOR 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a organizatori su najavili da će proglašenje nominacija biti 14. siječnja u 12 sati u studiju Unisona. Bit će nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem. Publika će nominacije saznati putem YouTube kanala te Facebook stranice nagrade ELECTOR!

Žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu u dva je kruga predložio, a zatim i nominirao izvođače za koje smatraju da su ostavili značajan trag na elektroničkoj sceni u protekloj godini, a tko će odmjeriti snage u osam kategorija saznat ćemo uskoro.

ELECTOR je nastao iz potrebe za nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto – uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe. Obzirom na činjenicu da hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu pokazalo se kao logičan slijed događaja.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.