LUKA NIŽETIĆ: “Čekao sam ovu pjesmu 15 godina”

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

Ovaj tjedan PopRock.hr donosi sve o novim pjesmama Nike Turković, Luke Nižetića, grupe „Ti, ja i moja mama“, grupe „BOA II“ ali i sve o 65 godina karijere Drage Diklića!

Svaki radni dan u 19:30 h na HTV2.

Ovotjedni PopRock.hr započinjemo s Nikom Turković koja predstavlja novu pjesmu Boje: „Pjesma je malo drugačija od dosadašnjih jer se nismo „bacili“ u preveliku electro produkciju, ovaj put smo pustili pjesmu da ima sama svoj tijek. Nije bilo potrebno puno, a Ivan Pešut je to onda sve sklopio, ispalo je odlično“. Na pitanje kako joj dolazi inspiracija, Nika odgovara: „Pratim svjetsku scenu i slušam takvu glazbu, a ovo mi je najosobnija pjesma do sada. Crpim inspiraciju iz nekih malo mračnijih dijelova, ali ovdje je nekako jasno što želim reći. Pjesma je zapravo istinita priča“. Nika kaže i da će se sada posvetiti albumu: „Sljedeća godina je za mene ključna, napokon ću se baviti samo glazbom i vjerujem da ću do kraja godine objediniti sve za album“.

 

Novu pjesmu ima i Luka Nižetić: „Pjesmu Ka more je život dugo sam čekao, čekao sam jednu baladnu pjesmu. Mario Mihaljević je rekao kako ne zna je li mu ova pjesma došla iz srca, duše ili s neba. Jednostavno se sve spojilo, čekao sam ovakvu pjesmu sigurno jedno 15 godina. I napokon je došla, reakcije su fantastične“. Luka je u studiju PopRock.hr-a u utorak, pitali smo ga i za spot: „Spot je radila Sandra Mihaljević, tražili smo neke lokacije koje su nadrealne i poetične, otišli smo do Paga, bili smo u Posedarju, Zaprešiću...“. Luka je rekao i da ne voli snimati spotove „reda radi“: „Bitno mi je da su spotovi cjelovita priča“.

U srijedu pričamo o dvostrukom albumu slavljeničkog koncerta Drage Diklića povodom 65 godina karijere. Koncert se održao prošle godine u Lisinskom: „Taj koncert je i za mene bio malo iznenađujući. To je bio moj prvi samostalni koncert u Lisinskom. Dvorana je bila krcata, stvarno sam se iznenadio, to je sva zagrebačka publika koja me poznaje od davnih dana. Drago mi je da su došli. Svi smo zajedno uživali u tih 2 sata i 20 minuta. Na kraju se publika nije dala iz dvorane“. Na pitanje kako je izgledalo 65 godina karijere, Drago Diklić je odgovorio: „Puno sam putovao, najprije kao jazz muzičar, svirao sam u Njemačkoj od 1957. godine. Svirao sam i u Švedskoj i Francuskoj, posebno pamtim pozornicu u Göteborgu u Švedskoj. To je jedna velika okrugla sala koja ima jednu malu pozornicu u sredini koja se podiže iznad poda, a onda se kad krenete svirati - okreće. To je bilo vrlo uzbudljivo“.

Četvrtak je rezerviran za bend Ti, ja i moja mama, a novu pjesmu predstavlja Berko Muratović: „Poruka pjesme je da treba ići svom snagom u vezu i dati cijelog sebe, a ne samo dio. Snimili smo i spot, u njemu imamo i konja. Zapravo, svašta imamo u spotu, ponekad i kaskadere“. Na pitanje o pauzi u bendu, odgovara: „Pauza je nastala zbog nekih privatnih stvari određenih članova, ali na koncu smo se opet našli na obostrano zadovoljstvo i drago mi je da je ponovno tako. Poželio sam se svirke s tim ljudima“.

Mladen Puljiz iz benda BOA II u petak predstavlja njihovu novu pjesmu Neizgovorene riječi. Prokomentirali smo i situaciju s pandemijom: „Album koji smo izdali 2018. počeli smo promovirati, odsvirali nekih desetak koncerata i onda je došla korona, tako da smo u ovoj situaciji odlučili raditi na novim stvarima. Već nekom vrijeme surađujemo s Dinkom Šimcem, vrlo talentiranim mladim redateljem koji je super spot napravio“. Na pitanje o planovima, Puljiz odgovara: „Idući singl objavit ćemo sredinom prvog mjeseca, pjesma je gotova, postoje još dvije pjesme na kojima radimo, a one još nisu u fazi finalizacije. Imamo inspiracije, to je najbitnije“.

U ovotjednom izdanju PopRock.hr-a predstavljamo nove pjesme Lidije Bačić Lille, Luke Nižetića, Mirne Škrgatić, Harija Rončevića kao i novi album Klape Rišpet. Osim toga, gledamo i nove spotove Tine Vukov, Tončija Huljića i Marka Tolje, grupe Bang Bang i najavljujemo koncert Massima i grupe Vatra.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30 h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?