JACQUES HOUDEK: “Spremam nešto za jesen. Naravno, sukladno uputama stožera”

Zagreb, 24. kolovoza 2020. – Svaki dan točno u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

Zagreb, 24. kolovoza 2020. – U PopRock.hr ovaj tjedan stižu nam Jacques Houdek, nemanja, Mašinko, Ivana Radovniković i Rezerve. Svaki radni dan točno u 19:30h na HTV2 kroz novitete u hrvatskoj glazbi vodi nas Ermin Preljević.

Jacques Houdek predstavio je novu pjesmu Moj najveći strah: „Pjesma govori o tome da mi muškarci možemo sve podnijeti, najjači smo, pobjednici smo, ali.. svatko ima Ahilovu petu, svatko je osjetljiv na nešto. Pjesma govori o strahu od gubitka nekog koga voliš“. Na pitanje gdje se spot snimao, Jacques odgovara: „U Samoboru, sve što vidite je u Samoboru – i jezero i Grgosova špilja. Ja sam sad bio prvi put jer se bojim špilja i zatvorenih prostora. Bojim se doduše i visina i gužvi, malih prostora. Ali se ne bojim pjevanja i visokih tonova“. Osim o novoj pjesmi i strahovima, Ermin i Jacques popričali su i o najavama za jesen: „Spremam nešto što će početi krajem devetog, a početkom desetog mjeseca. Odvijat će se u Saxu. Veselim se da napravim nešto u ovim ludim vremena, da bude sukladno uputama stožera naravno, a da se opet nađemo malo, zapjevamo, družimo. To mi fali“.

Nemanja odnosno Luka Šipetić pričao je o svom novom albumu Cosmic Disco: „Na albumu sam radio tri mjeseca. Dosta je nadahnut live svirkama, pokušao sam taj element koji bude na našim koncertima nekako pretočiti na album. A kako nisam imao ljude oko sebe u tom trenutku, onda sam ispoljio te emocije sam“. O spotu za pjesmu Daw Yen kaže da je čekao trenutak kada će angažirati Dalibora Barića: „On se bavi animacijama, ubrao sam par njegovih spotova i neke njegove kratke filmove. Čim sam to vidio, rekao sam to je to, sad je došao trenutak da napravi spot za ovu pjesmu“. Na pitanje koja je razlika između prvog i drugog albuma, Nemanja opisuje prvi kao udarac, a drugi kao zagrljaj: „Teško je pobjeći od sebe tako da i na drugom ima funka i turskog rocka, indijskog i svakakvih utjecaja“.

Marin Šulentić Šulc iz Mašinka o njihovom novom albumu Danas ću, sutra ću rekao je da su ga radili nekoliko godina: „Većina pjesama je napravljena još 2018., prije nego sam išao na dalek put. Pa sam izbivao godinu dana, a nakon toga smo snimili ostalih 5 pjesama“. Nastajanje pjesama opisuje ovako: „Uglavnom netko od nas donese nekakvu ideju, tekst i riff, a onda mu svi drugi unište to što je radio i tako nastane pjesma od Mašinka“. Album je pohvalila i kritika: „Drago nam je, pogotovo kad kažu da je najzreliji album. Mi se još ne osjećamo zrelije, možda malo starije. Album je zapravo nastao sasvim slučajno, a opet namjerno“.

Ivana Radovniković u studio PopRock.hr-a stigla je s novom pjesmom Bye bye bye: “Pjesma je snimljena prije vremena korone dok se još moglo putovati, tako da smo spot snimili u Barceloni. Malo je drugačija pjesma, pitka je i lagana. Melodija je dosta pozitivna, a pjesma progovara o dubljim stvarima”. Ivana kaže da joj je melodija došla kada je uspavljivala svog starijeg sina: “Razmišljala sam samo da su mi djeca zdrava, htjela sam biti zahvalna u tom trenutku, a onda sam počela razmišljati što mu želim. Da vidi, iskusi, da ne bude rob površnim, prolaznim stvarima i da se ne pokušava ukalupiti u ono što ljudi misle da treba biti”.

Na samom kraju tjedna u studio stiže Šime Lalić iz Rezervi: “Pjesma Od ljubavi ludim je vani, spot je radio Dalibor Barić, a snimanje spota je bilo najbolje do sada. Trebali smo samo doslovno na selfie kameru snimiti facu, a on nam je vratio gotov spot. Što se manje uplićemo, to bolje izgleda”. Šime je rekao i da rade na novom albumu: “Za drugi album je gotovo pet, šest pjesama. Imamo još neke tri, četiri ideje na kojima moramo raditi. Još nemamo posloženu jasnu viziju ni produkciju, ali imamo nešto na čemu možemo graditi priču za drugi album”. Osim toga kaže da bi voljeli album objaviti što prije.

Osim gostiju, u PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i nove pjesme Klape Šufit, Davora Radolfija, Meri Andraković, Lili Gee i Demode; a gledamo i novi spot 4 Tenora, Colonie, Domenice, Ivane Kovač i Brain Holidaysa.

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek „probijaju“, sve su to stalni gosti ove glazbene emisije koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

goo.gl/p0FFKo