J.R. AUGUST O TRODNEVNOM POSTU: „Htio sam testirati sebe, siguran sam da će ovo iskustvo utjecati na moje stvaralaštvo“

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

Zagreb, 31. kolovoza 2020. – Svaki dan točno u 19:30 h na HTV2 čeka nas i ovog tjedna PopRock.hr! Stižu nam Them Moose Rush, Colonia, Bore Balboa, Alen Nižetić i J.R.August; a s njima o novim pjesmama, albumima i iščekivanju povratka života u normalu razgovara – Tamara Loos.

Nikola Runjavec iz The Moose Rush-a opisao je njihov novi album Dancing maze kao matematički labirint. “U našoj muzici imamo dosta nepravilnih mjera pa je stoga malo kompleksnija, ali ovo nam je s druge strane najplesniji album i htjeli smo se tako približiti publici i napraviti nešto pamtljivije melodije što smo i uspjeli”, rekao je Nikola i dodao: "Primijetili smo da se više sviđamo muzičarima i glazbenim kritičarima nego široj publici, ali imamo svoju publiku koja nas je malo razmazila, zaista nismo dugo dobili niti jednu lošu riječ”. Na pitanje kako su proveli vrijeme u karanteni, odgovara: "Jako nam je pasala karantena jer smo napisali puno toga novog, imali smo puni fokus na tome i to nam je godilo. Engleski nam nije problem, naši glazbeni uzori svi su s engleskog područja, došlo nam je to prirodno”.

Ovaj tjedan u PopRock.hr stiže i Ivana Lovrić iz Colonie kako bi ispričala sve o Dozi, njihovoj novoj pjesmi: "Boris je zapeo za osamdesete godine, to mu je najdraže glazbeno razdoblje, poslao mi je Dozu i jako mi se svidjelo. Boris se često tako zaleti u neke eksperimente, to obično super ispadne”. Spot su snimali, kaže Ivana, na Žitnjaku u studiju: "Spot je radio Dario Radusin, s njim radimo od početka, ali smo sada odlučili napraviti nešto drugačije. Snimili smo spot, a onda je Dario u postprodukciji radio 2 mjeseca, 15 sati dnevno da bi postigao ovo što je danas svima vidljivo”. Na pitanje kako podnose vremena bez uobičajenog broja koncerata, odgovorila je: "Nastupi mi jako nedostaju, s druge strane ovo mi je bilo jedno od najboljih ljeta u životu. Bila sam 2 mjeseca s obitelji i to mi je jako pasalo, uživali smo. No, najviše mi je žao odgođene turneje u Slovačkoj jer se radi o zaista velikim koncertima”.

Preko puta Tamare stiže i Bore Balboa kako bi najavio svoj novi album Mercedes City: “To je moj drugi album, odlučio sam da ovaj put moram otići na veću razinu produkcijski pa je po tome ovaj album drugačiji od onog prvog”. Za razliku od prvog albuma, na drugom albumu Balboa je imao četiri međunarodne suradnje u vidu gostovanja i produkcije. “Dosta mi znače pozitivne kritike, motivira me i moram priznat da sam se stvarno potrudio da bude dobar album. Reakcije su super i jako mi je drago da moje mišljenje o albumu odgovara onome koje i većina slušatelja ima”, rekao je Balboa.

Novu pjesmu s kojom je nastupio na Splitskom festivalu, Samo mi se javi, predstavio je ovaj tjedan u PopRock.hr-u Alen Nižetić: “Zadovoljan sam s pjesmom, svidjela mi se odmah na prvu. U ovoj pjesmi prvi put sam radio s Fedorom Boićem, a inače s Nenom Ninčevićem sam u ekipi već godinama”. Alen je prokomentirao i spot: "Zadovoljan sam sa spotom, a uvijek mi je bitno da spot ima emociju ako ju i pjesma ima. To nije lako postići, ali bitno je da postoji neka veza između teksta i spota”. Na pitanje kakvi su dojmovi sa Splitskog festivala, odgovorio je: "Na Splitskom festivalu je bilo dobro, imao sam dosta posla, pjevao sam 4 pjesme. Bilo je puno manje ljudi, do zadnjeg dana se nije znalo zbog epidemije hoće li se održati festival, no srećom održao se”.

Na samom kraju tjedna u PopRock.hr stiže i ovogodišnje iznenađenje Porina – J.R. August. "Dangerous Waters mi je možda najdraži spot do sada s obzirom na to da smo ga snimali na lokaciji gdje često obitavam. Bilo je vrlo zanimljivo i bezbolno”, opisao je J.R. August nastajanje novog spota i doda: "Četiri, pet puta sam morao skočiti u slap u izvor rijeke Kupe, a temperatura vode bila je otprilike 8 do 10 stupnjeva”. Osim o spotu, J.R. August pričao je i o koncertu koji planira za jesen: "U Lisinskom sviram 15.10., vidjet ćemo kakva će situacija biti, malo mi je žao što ću u ovakvim uvjetima održati koncert o kojem sam sanjao. Lisinski je za mene jedan od najboljih koncertnih prostora u Hrvatskoj”. Tamara mu je tijekom emisije postavila pitanje i o trodnevnom postu na koji se odlučio nedavno. "Jedan moj bliski prijatelj povremeno gladuje zadnjih 10 godina, dosta sam čitao o tome i bilo mi je interesantno. Postio sam 3 dana samo na vodi baš na tom istom djelu gdje sam i snimao spot. Odlučio sam se na taj pothvat jer u današnjem svijetu nam je previše toga ponuđeno, htio sam testirati samog sebe i vidjeti što će mi tako nešto donijeti. Naučio sam cijeniti sve stvari koje imam, a siguran sam da će to iskustvo jako utjecati i na moje stvaralaštvo”, opisao je svoje iskustvo J.R. August.

Osim gostiju, u PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i nove pjesme Martina Hadelana, Lorene Bućan, Plazmaticka, Žanamari & J'Animals i Stjepana Hausera; a gledamo i novi spot Petra Dragojevića, Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović, Opće Opasnosti, Damira Urbana i Irene Žilić.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

goo.gl/p0FFKo