Izaberi hit svibnja za hit godine

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Cesaricu za Hit travnja osvojio je Marko Bošnjak s pjesmom "Moli za nas", čije stihove i glazbu potpisuje Vlaho Arbulić.

Počelo je glasovanje za novi mjesečni hit, a u konkurenciji za Hit svibnja su:

Dani koji sjaje - Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec
Ko si, da si - Gibonni
Loše stvari - Zembo Latifa
Nekad je bilo bolje - Detour
Zagrli život - Luka Nižetić

Glasovanje za Hit svibnja traje do 24. lipnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org

Novi singl “Dani koji sjaje” grupa Pavel snimila je s nekadašnjim članovima grupe Novi Fosili – Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.

"Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova pjesma je inspirirana prekrasnim albumima Novih Fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje i još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno”, poručio je Aljoša o novoj pjesmi koja svojom energijom, a i samim nazivom, najavljuje vedrije i toplije dane ‘koji sjaje’.

Autorski potpis i ovog puta pripada Aljoši Šeriću, a video ekranizaciju pjesme, koja bez sumnje u nama izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

 

Točno godinu dana od objave prvog singla “Kiša” koji je u međuvremenu proglašen najemitiranijom pjesmom prošle godine, s nagrađivanog EP-a “U po’ ure”, Gibonni predstavlja novi, treći singl “Ko si, da si”, za koji je upravo objavljen i prateći video spot u režiji Filipa Gržinčića. 

“Ko si, da si” je hipnotička, bluesom i gospelom protkana oda ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, koja ulazi u sada već respektabilno dugačak popis antologijskih Gibonnijevih pjesama te koja će zasigurno pronaći i zadržati svoje mjesto na set listama njegovih nadolazećih koncerata.

Na ovoj pjesmi je Gibonni odsvirao i gitare uz producenta Nikšu Bratoša, koji je zaslužan i za topli organski zvuk klavijatura koje dodatno naglašavaju sjajno pogođenu atmosferu dubokog američkog (ili dalmatinskog?) Juga.

Zembo Latifa ima novu odvažnu pjesmu pod imenom "Loše stvari”. U ovoj pjesmi Zembo je 'zagrebao' duboko ispod površine i bez filtera progovorio o svim onim "Lošim stvarima" o kojima inače šutimo, a mnogi se u njima mogu pronaći.

”Već neko vrijeme preispitujem neke odluke i postupke u svojem životu i način na koji one utječu na druge osobe oko mene. “Loše Stvari” su nastale kao plod razmišljanja o tim nekim vlastitim životnim izborima i zapravo daju neku sliku stvari kroz koje trenutno prolazim. Loše stvari', iako imaju sretan prizvuk, zapravo pričaju o nekom tamnijem periodu u mom životu i o mislima kroz koje svatko prolazi u nekom trenu svog života, a posljedično i o načinu na koji se netko, u ovom slučaju ja, s njima nosi. Pjesma je rađena par mjeseci, a autorstvo sa mnom potpisuju Def, Bliss i Denz.", otkrio je Zembo Latifa. Videospot potpisuje redatelj Luka Matković.

Detour s pjesmom "Nekad je bilo bolje", petim singlom s njihovog nadolazećeg albuma, donosi zvuk nostalgije. 

"Nekad je bilo bolje' je nostalgična šlager pjesma u maniri festivala zabavne glazbe osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nastala je kao pokušaj svojevrsnog hommagea radu grupa ABBA i Novih fosila. Radi se o pomalo atipičnoj, a mogu opet reći očekivanoj pjesmi unutar našeg opusa. Kao što i sam naslov sugerira pjesma govori o sjećanju na  vremena i samim time predstavlja kritiku ovog vremena u kojem živimo. Sve to iz perspektive jedne divne osobe starije životne dobi koja je na neki način inspirirala nastanak ove pjesme", izjavio je autor pjesme Nenad Borgudan. 

Detourovci su sa svojim novim singlom trijumfirali na Zagrebačkom festivalu osvojivši prvu nagradu žirija i prvu nagradu HURIN-a.

Luka Nižetić sa singlom “Zagrli život” nastupio je na Zagrebačkom festivalu osvojivši drugo mjesto prema glasovima žirija. Nova je pjesma najava studijskog izdanja koji bi trebao izaći tijekom rujna. S novim singlom, kojeg autorski potpisuje njegov stalni suradnik Mario Mihaljević, a aranžman Marko Mihaljević, Luka je i dalje zadržao svoj prepoznatljivi zvuk mediteranskog popa. Kako i sam priznaje “Zagrli život” je porukom, atmosferom i glazbenim izričajem svojevrsni nastavak pjesme “Ka more je život”. 

Mario je i ovog puta napisao motivirajuću, optimističnu, pozitivnu odu životu kojom jasno poručuje kako život treba živjeti bez straha i ograničenja, gdje je svaki trenutak važan pogotovo s osobama koje ga upotpunjuju. Zadovoljan sam prijemom dosadašnjih singlova i reakcijom publike”izjavio je Luka.

 
Režiju videospota potpisuje Luka Vidović.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se šestu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica