Glazbena emisija PopRock.hr slavi 500. izdanje na Hrvatskoj televiziji

Na Drugome programu Hrvatske televizije 20. svibnja u 19.30 sati bit će prikazano jubilarno petstoto izdanje glazbene emisije PopRock.hr.


U proteklim izdanjima voditelji Nina Slišković Goleš, Ivana Mišerić, Tamara Loos i Ermin Preljević donosili su razgovore s mnogobrojnim autorima i izvođačima hrvatske glazbe s informacijama o koncertima, novim glazbenim izdanjima te mnogim drugim novostima u životu naših glazbenika, a emisije su obilovale i video spotovima. U PopRock.hr-u dosad se održalo preko 200 glazbenih premijera, objavljeno je više od 1500 vijesti, a u gostima je bilo 350 glazbenika i glazbenih profesionalaca.


Emisija PopRock.hr projekt je Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza, a nastala je s ciljem promicanja hrvatske glazbe te njenih autora i izvođača. Uz podršku Hrvatske radiotelevizije ovaj glazbeni projekt potiče predstavljanje i prisutnost domaće glazbe na državnoj razini te promiče stvaralaštvo i aktivnosti hrvatskih glazbenika. U proteklim izdanjima emisija se pokazala kao sjajna prilika za sve mlade, ali i afirmirane autore i izvođače da se predstave široj javnosti u odličnom televizijskom terminu.
U PopRock.hr-u svakodnevno gostuju domaći glazbenici koji predstavljaju svoj rad. Gledatelji pred malim ekranima u emisiji su do sada imali prilike vidjeti neka od najvećih hrvatskih glazbenih imena, a predstavio se i velik broj novih glazbenih nada te mladih glazbenika koji su tek objavili svoje prve singlove.

Unutar raznolikog glazbenog sadržaja, emisija donosi i vijesti te predstavlja nova izdanja iz svijeta jazza i klasike, etno, tamburaške, klapske i instrumentalne glazbe. Dokaz je to da PopRock.hr obuhvaća cijelu paletu različitih glazbenih žanrova, a putem emisije dodatno se popularizirao i značaj glazbenih nagrada poput Porina i Cesarice, festivala i manifestacija te glazbene industrije općenito. U emisiji ima i puno zabavnog sadržaja u sklopu kojeg se glazbeni gosti prisjećaju svog prvog nastupa, svjedoče dramatičnom čitanju stihova svojih pjesama od strane drugih glazbenika ili u obliku vloga prepričavaju svoj običan radni dan.

U slavljeničkom 500. izdanju u gostima su Dino Jelusić i Tara Thaller, pobjednici HRT-ovog showa "Zvijezde pjevaju".
"Nisam mislila da je Dino umišljen ili nešto slično, mislila sam da je normalan i fokusiran na svoju glazbu što i jest", rekla je Tara o suradnji s Jelusićem. Oboje mladih umjetnika složili su se da bi ponovili show te da im je drago što su pobijedili i da su se dobro zabavili na snimanju. Dino je otkrio i svoje buduće planove: "Nedavno nam je izašao cover pjesme The Look od Roxette, super prolazi, imamo puno planova s tim bendom. Sve se još to povezalo s pobjedama na Zvijezde pjevaju i jako sam sretan."

Jubilarno izdanje emisije PopRock.hr na rasporedu je u ponedjeljak, 20. svibnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 19.30 sati, a pogledati se može i na mobitelima, računalima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi.