DO KRAJA TJEDNA #ODSOBEDOSOBE – OGENJ I THE RED ROOSTERS!

Novi #OdSobeDoSobe!

Zagreb, 24. lipnja 2020. –Projekt #OdSobeDoSobe još je ovaj tjedan „iz sobe“, a onda se selimo – na zrak i sunce! Epidemioloških mjera se planiramo još uvijek pridržavati, tako da će hrvatski glazbenici snimati svoje izvedbe po hrvatskim plažama, otocima, gradovima, uvalama.. #OdSobeDoSobe postat će #OdGradaDoGrada! Planiramo ljetnu verziju projekta koji nam je, zahvaljujući glazbenicima, olakšao izolacijske dane. Prije nego se „prebacimo“ na ljetnu varijantu, imamo još dva „sobna“ glazbena poklona za vas – Ogenj i The Red Roosters!

Ogenj, koprivnički rokeri, otpjevat će nam dvije pjesme – Veljki kraj i Fakinska, a osječki rokeri The Red Roosters pjesmu You Can’t Keep A Good Man Down.

Klikom na fotografiju otvarate playlistu svih dosadašnjih nastupa u #OdSobeDoSobe

Ogenj je svoju glazbenu priču započeo 2015. godine. Rock and roll, funk, punk, pomiješani s kajkavskim narječjem osigurali su im zamijećenost na domaćoj sceni. 2018. izdaju svoj album prvijenac koji je naišao na dobre kritike inače oštrih hrvatskih kritičara. Nominirani su bili i za Rock&Off nagradu kao i za Porin, a točno dva Porina imaju na svojim policama – za najboljeg novog izvođača i za najbolji etno album. The Red Roostersi su osnovani još 2004. Godine, a 2009. dobili su nagradu HGU-a za najperspektivniji mladi sastav. Pjesma koju su otpjevali u sklopu projekta #OdSobeDoSobe njihov je singl čiji je autor glazbe i teksta Ljudevit Laušin, guitarist i glavni vokal benda. Ogenj možete poslušati večeras točno u 18 h na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista, a The Red Roosterse u petak, također u 18 h.

Projekt #OdSobeDoSobe započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da sve glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

Pozivamo sve koji vole Rock&Off glazbu da slušaju Rock&Off internet radio koji emitira 24 sata dnevno / 7 dana tjedno samo hrvatsku rock&off glazbu! Osim na ovom LINKU, možete ga slušati na Iskon TV-u te aplikaciji Slooshaj.