Badovinac: ne sjećam se porinovog partyja u Osijeku 2005., znači bilo je super

Mladen Badovinac o Porinu

Foto: Vlado Kos/Cropix

Do dodjele nagrade Porin dijele nas još tri dana. Dvorana Gradski vrt u Osijeku priprema se za najveća glazbena imena, a grad Osijek domaćin je nakon dugih šesnaest godina. U Osijeku je prvi put dodjela održana 2005. godine u dvorani Zrinjevac, kad je Porin za pjesmu godine dobila grupa T.B.F. za Nostalgičnu. Posjeli smo Badovinca i pokušali saznati čega se sve sjeća iz Osijeka 2005. 

A joooj, majko mila, pa ne sjećam se više uopće partyja, znači bilo je super. Sjećam se samo da nas je u atriju hotela Osijek dobro zabavio Zrinko Tutić nekim svojim pričama i da smo nazdravljali viskijem”, kaže nam Badovinac. Pitali smo ga jesu li predvidjeli toliki uspjeh pjesme Nostalgična: “Nostalgična definitivno nosi veliku snagu u sebi i da je netko od nas uzeo vremena da razmisli o tome kakva će biti njena budućnost, vjerojatno bi zaključio da će prilično dugo odzvanjati eterom i postati soundtrack-om mnogih života, ali mi doista nikad to ne radimo već uživamo u trenutku i uvijek nam je najvažnije da pjesme koje napravimo prvenstveno usreće nas”. 

Ove godine su za Pjesmu godine nominirani Gibonni, Matija Cvek, Petar Grašo, Silente i Urban. Pitali smo Badovinca čiji bi album kupio od ovih kolega, s kim bi snimio duet, a s kim bi odradio koncert: Ne kupujem albume već odavno, to je pečat vremena, slušam ih na streaming servisima. Pa vjerojatno bi bilo baš lijepo bolesno da TBF, Silente i Cvek snime pjesmu skupa pa da onda i koncert odvalimo skupa. Kad kažem bolesno mislim to na najbolji mogući način”. 

Dok čekamo tu glazbenu suradnju, pozivamo sve Osječanke i Osječane u KC Osijek večeras od 18 sati na projekciju glazbenih filmova o Oliveru Dragojeviću i Bošku Petroviću iz serijala “A Porina dobiva…”. Osim toga, od 20 sati u službenom Porinovom kafiću Trica očekuje nas koncert osječkih glazbenika i njihov program “Večer s Oliverom”. 

Cijeli program pogledajte u nastavku.

 

Dodjela nagrada Porin očekuje nas 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku (za ulaz je potrebno predočiti covid potvrde) s prijenosom uživo na HTV1, HR2 i HR Osijek. Na velikoj pozornici dvorane gledat ćemo sljedeća  glazbena imena: 

Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu i Tjednu Porina možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos
Twitter: twitter.com/porinhr