Publika odlučila: Pravila igre s pjesmom "Samo zbog nje" u finalu Cesarice

 Za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Samo zbog nje“ Pravila igre

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca listopada, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesarica.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Dunavom" koju izvodi Željko Bebek, "Jedan potez previše" u izvedbi Massima, pjesma "Milion" koju izvodi Ivan Zak, pjesma "Samo zbog nje" u izvedbi Pravila igre u suradnji s EFZG-om i pjesma "Suzana" koju izvode Mejaši i Vigor.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma "Samo zbog nje", novi singl grupe Pravila igre za koji glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan.

Foto: PR

Uspomene iz studentskih dana, ljubav na hodnicima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, živopisne slike najljepših mladenačkih priča – sve to oslikano je u scenama novog spota grupe Pravila igre.

Pjesma „Samo zbog nje“, koja je u studenom zarazila radijski eter, nosi posebnu priču, a sada je predstavljena i u novom videouratku u kojemu je sudjelovalo više od 1000 studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastao povodom 100. obljetnice EFZG-a, spomenuti singl službeno je predstavljen kao pjesma fakulteta te prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Upravo zato, scene pripadajućeg spota snimljene su u prostorijama EFZG-a uz njegove zaposlenike i studente, a prikazuju interesantnu ljubavnu priču dvoje studenata ekonomije. Dva dana snimanja uključila su kadrove studentskih dana od prve do završne godine studija dvoje glavnih aktera, a veliki završetak priče obogatio je i koncertni nastup benda Pravila igre pred EFZG-om. Simboliku spomenutog čini element povjerenja i ljubavi, odnosa kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a koji su u spotu prikazali upravo zaljubljeni studenti. I upravo ovi studenti sudjelovali su u kreiranju povijesti Ekonomskog fakulteta, zajedno s bendom koji je ideju osmislio još na proljeće.

Dvojica članova bivši su polaznici ovog fakulteta, stoga ne čudi da je dio stvaranja pjesme pripao upravo njima kao autorima aranžmana. Glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan, a za videospot zaslužan je Dario Lepoglavec, s kojim bend već dugo uspješno surađuje.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 30. prosinca kada će započeti glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit prosinca.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica